سرویس‌های اینترنتی اعم از اینترنت خانگی و اینترنت سازمانی انواع مختلفی دارند که هر کدام با اهداف و مصارف مختلفی ارائه می‌شوند. انتخاب نوع سرویس به‌ویژه برای سازمان‌ها و کسب‌وکارهایی که امور روزانه آن‌ها وابسته به اینترنت است، امری بسیار مهم است. به‌طوریکه انتخاب اشتباه ممکن است منجر به شکست و از دست دادن مشتریان برای آن‌ها شود. در این مقاله قصد داریم انواع سرویس اینترنت که توسط سازمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند را بررسی کرده و شما را در انتخاب اینترنت سازمانی راهنمایی کنیم.

در حالت کلی، دو نوع اصلی اینترنت وجود دارد که توسط کسب‌وکارها استفاده می‌شود: اینترنت اشتراکی و اینترنت اختصاصی.

سرویس اینترنت اشتراکی

رایج‌ترین نوع اینترنت که هم توسط کاربران خانگی و هم سازمان‌ها استفاده می‌شود، سرویس اینترنت اشتراکی است. این سرویس هزینه نسبتا کم و سرعت دانلود بالایی دارد. این نوع اینترنت معمولا توسط کسب‌وکارهای کوچک، و یا به عنوان اینترنت بک‌آپ برای شرکت‌های بزرگ‌تر استفاده می‌شود. این سرویس تفاوت زیادی با اینترنت‌های خانگی ندارد و از همان زیرساخت و میزان پهنای باند استفاده می‌کند.

در واقع مفهوم اینترنت اشتراکی این است که پهنای باند بین چندین کاربر در شبکه تقسیم می‌شود و در نتیجه با افزایش تعداد کاربران آنلاین و میزان مصرف، سرعت اینترنت با افت سرعت مواجه می‌شود. این مورد بزرگترین ضعف این سرویس است. چرا که بسیاری از کسب‌وکارها از ابزارهای آنلاین متعددی مانند تلفن ویپ، سیستم ابری و … استفاده می‌کنند که نیازمند اینترنت پایدار در تمام ساعات شبانه‌روز است. در نتیجه سرویس اشتراکی که به صورت نامتقارن ارائه می‌شود، سبب بروز مشکل خواهد شد. در سرویس‌های نامتقارن سرعت آپلود پایین‌تر از سرعت دانلود است و در نتیجه احتمال بروز Packet loss و تاخیر در شبکه وجود دارد.

سرویس اینترنت اختصاصی

سرویس اینترنت اختصاصی قابل‌اعتمادترین و پایدارترین نوع اینترنت است که بالاترین سرعت و عملکرد را ارائه می‌دهد. این سرویس‌ها با ارائه توافق‌نامه سطح خدمات یا SLA سرعت و پایداری پهنای باند ارائه شده را تضمین می‌کنند. این سرویس‌ به صورت متقارن ارائه می‌شود و در نتیجه سرعت آپلود و دانلود برابری دارد. در نتیجه تداخلات شبکه مانند تاخیر (Latency) و Packet loss حتی در ساعات اوج مصرف رخ نخواهد داد.

این نوع اینترنت معمولا توسط کسب‌وکارهای بزرگ‌تر و سازمان‌هایی استفاده می‌شود که دارای سرویس‌ VoIP، سرویس‌های ابری و … هستند. سرویس اختصاصی پشتیبانی اختصاصی نیز به کاربرانش ارائه می‌دهد و مشکلات در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اولین الویت برطرف خواهد شد.

تنها عیب این سرویس‌، هزینه بالای آن در مقایسه با سرویس اینترنت اشتراکی است. البته لازم به ذکر است که این سرویس با پایداری بالا و تضمین کیفیت و ارائه اینترنتی با بالاترین سرعت، بهترین انتخاب برای سازمان‌ها است.