VPN چیست !؟

وی پی ان یا شبکه خصوص مجازی (VPN – Virtual Private Network) ، یک شبکه خصوصی را بر بستر شبکه‌ای عمومی گسترش می‌دهد. به این ترتیب کاربران می‌توانند از طریق کامپیوترهای متصل به یک شبکه عمومی (اغلب اینترنت)، با یکدیگر تبادل داده داشته باشند، گویا این سیستم‌های کامپیوتری تحت یک شبکه خصوصی به یکدیگر متصل هستند. اپلیکیشن‌های اجرا شده از طریق وی پی ان به این ترتیب می‌توانند از مزایای زیادی همچون مدیریت ساده شبکه خصوصی و همچنین امنیت بهره ببرند.

VPN در واقع یک شبکه کامپیوتری منتقل‌کننده اطلاعات از طریق یک شبکه عمومی مانند اینترنت است، اما به لطف بهره بردن از الگوریتم‌های رمزنگاری، این ارتباط‌ها همچنان خصوصی باقی می‌مانند. با در نظر گرفتن هزینه‌های سرسام‌آور راه‌اندازی شبکه‌های محلی، وی پی ان راهکاری فوق‌العاده برای اتصال کامپیوترها به یکدیگر محسوب می‌شود.

چرا باید از VPN استفاده کنم؟

همان طور که از اسمش معلوم است، VPN شما را به جای وارد کردن مستقیم به فضای شلوغ و ناامن اینترنت به یک شبکه خصوصی از اینترنت که فقط محدود به خودتان است، متصل می‌کند. VPN‌ها مکان‌یابی شما را بر اساس آی‌پی، به جایی که اصلا معلق به شما نیست، انتخاب می‌کنند. از همین طریق است که شما خودتان می‌توانید امنیت‌تان را در فضای اینترنت تامین کنید. یکی دیگر از کاربردهای VPNها، ریموت کردن کارمندان یک کمپانی به شبکه خصوصی اداره بوده؛ حتی اگر به صورت فیزیکی در اداره حضور نداشته باشند!

به طور کلی استفاده از VPN در دو بخش برای شما مفید خواهد بود. یکی اینکه با فعال سازی آن شما قادر خواهید بود تا توسط سرورهای هاست VPN، به صورت دروغین از یک کشور دیگر به فضای اینترنت دسترسی داشته باشید. این مورد معمولا برای دسترسی به محتواهایی است که در کشور زندگی شما قابل دسترس نیستند.

اما دومین و مهم‌ترین فایده استفاده از VPN، رمزگذاری تمامی داده‌های ترافیک شما در فضای اینترنت است. از این طریق تقریبا درصد این که شخصی بتواند ردپای شما را در اینترنت دنبال کند به صفر می‌رسد و در نتیجه امنیت بالاتری برای‌تان فراهم می‌شود